снимка pixabayБългарите, които влизат в Чехия със собствен превоз, вече няма

...
снимка pixabayБългарите, които влизат в Чехия със собствен превоз, вече няма
Коментари Харесай

Българите, които влизат в Чехия със собствен транспорт, нямат нужда от PCR-тест

снимка pixabay

Българите, които влизат в Чехия със личен транспорт, към този момент няма да имат потребност от PCR-тест. Това стана откакто страната ни влезе в списъка на Чехия на страни със междинен риск от заразяване с COVID-19, което отстранява някои от рестриктивните мерки при влизане на български жители на територията на страната, заяви.

Пристигащите от България е належащо авансово да попълнят и изпратят онлайн електронен формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form). Необходимо е също да се показа при идване в Чешката република PCR тест, изработен не повече от 72 часа преди този момент или антигенен тест, не повече от 24 часа преди влизането на територията на страната. Изискването за антигенен или PCR тест не се отнася за идващите с самостоятелен превоз пасажери от България, само че се отнася за тези, които идват с публичен превоз – трен, аероплан рейс.

До 5 дни след идването си в Чешката република, идващите с самостоятелен превоз следва да създадат антигенен или PCR тест.

Няма обвързване за самоизолация до момента в който излезе резултатът от направения на чешка територия PCR тест.

Смекчаването на ограничаващите ограничения за българите влизат в действие от 31 май.

Изключение от ограничаващите ограничения за влизане в Чешката република е в действие и за жители, които са били имунизирани срещу COVID-19 в Чешката република при минали минимум 22 дни от осъществената първа имунизация. За такива жители единственото обвързване преди завръщане в Чешката република е авансово да попълнят и изпратят онлайн електронен формуляр на пътуващия. За тях към този момент не важат останалите наложителни ограничаващи ограничения при влизане в Чешката република. Считано от 15 май 2021 година това изключение важи и за жители, които са били имунизирани в Германия, Австрия, Словакия, Полша, Унгария или Словения.

При потребност от подпомагане българските жители в Чешката република могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Прага.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР